Gozdna vila

Organic Monkey

Organic_Monkey

Prva otroška Fairtrade kozmetična linija v Veliki Britaniji

Podjetje Organic Monkey sta zasnovali dve mamici s podjetniško žilico, Heidi in Claudine, z namenom ustvariti prvo organsko linijo za naše najmlajše sončke, obenem pa s podporo pravični trgovini omogočiti boljše delovne razmere ljudem v pomanjkanju.

Odkar sva tudi sami postali mamici, sva pri izbiri kozmetičnih izdelkov za najine malčke še posebno pazljivi. Želiva vedeti, katere sestavine so v izdelku, kako delujejo in celo to, kako in v kaj so pakirane. Nova vloga – biti mama, nama je poleg mnogo ljubezni prinesla tudi osebno rast v etičnem in moralnem smislu. »Moj sin Forrest je bil ob rojstvu v kritičnem stanju, rodil se je namreč z asfiksijo. Svojih prvih osem dni je preživel na posebnem oddelku v bolnišnici Royal Sussex County v Brightnu. In kljub temu, da deček pridno napreduje, mu je potrebno nameniti več nege, časa in pozornosti. Ko je bila moja prošnja za polovični delovni čas, po končanem porodniškem dopustu, že drugič zavrnjena, sem se odločila – čas je, da ustanovim svoje podjetje ter ob tem svojem sinu še vedno nudim vse, kar potrebuje.« – Heidi Crawford

Organic Monkey kozmetika

Najpomembnejša stvar pri naših izdelkih so zagotovo sestavine, katerim namenjamo prav posebno pozornost. Želeli smo najti in uporabiti samo najčistejše sestavine, ki bodo zagotavljale kvaliteto izdelka, pri tem pa ne pozabiti na naravo in čudovite odnose, ki jih gojimo z našimi kmetijami in dobavitelji ekoloških sestavin.

Vsi naši izdelki so dobavljivi tudi preko interneta, saj se zavedamo, da so mame v današnjem času polno zasedene in zakopane pod obilico dela. Zato smo poskrbeli, da lahko nakupujete v udobju lastnega doma, medtem ko dojite, v svojih najljubših trenirkah oz. kadarkoli je pač priročno za vas.

Ker nam ni vseeno

Vemo, da si starši za svoje otroke želijo le najboljše. Zadnje raziskave so pokazale, da v krvni obtok absorbiramo okrog 60% sestavin, ki jih nanesemo na kožo. Najbolj zaskrbljujoči so izsledki raziskav, ki prikazujejo vrsto potencialno škodljivih kemikalij, ki jih je moč zaslediti v kozmetiki, ki naj bi bila razvita posebej za specifične potrebe otroške kože. Skrbno preučevanje in pregledovanje vseh sestavin v otroški kozmetiki nas je spodbudilo k oblikovanju prav posebne organske linije za otročke, z zares učinkovitimi in predvsem 100% naravnimi lastnostmi.

Organic Monkey je bil primarno ustanovljen prav z namenom ustvariti ne samo učinkovito, temveč tudi organsko, pravično otroško kozmetično linijo, narejeno iz sestavin najvišje kvalitete in materialov, ki ne vsebujejo škodljivih sestavin, ter primerno za celo najbolj občutljivo in nežno kožo – otroško kožo.

Organic Monkey se zavezuje …

– da bo vedno iskal najčistejše sestavine, sestavine iz pravične trgovine in sestavine vzete iz prehrambene industrije (kar ni za v usta, ni za na kožo, kajne? 🙂

– o svojih izdelkih bomo vedno odkriti in iskreni, izdelki pa bodo opremljeni z napisom vseh sestavin, da bodo mame točno vedele, kaj vsebuje izdelek, ki ga dajejo svojemu otročku

– vedno bomo skrbeli, da bodo pakiranje, transport in dostava čimbolj ekološko usmerjeni

– vedno bomo skrbeli in podpirali delavce in kmete, ki nas oskrbujejo z organskimi, ekološkimi sestavinami

Vsi naši izdelki so…

Brez parabenov

Brez sulfatov

Brez škodljivih sestavin

Brez petrokemikalij

Brez umetnih barvil in dišav

Ni testirano na živalih

Zakaj organsko?

Zavezani smo k temu, da iščemo najbolj čiste, izvirne, organske in ekološke sestavine za naše izdelke. Organski izdelki so drugačni in ponujajo cel spekter prednosti:

– So dovolj nežni za celo najbolj občutljivo in delikatno kožo.

– V nasprotju s sintetičnimi nadomestki so naravne in ekološke sestavine za vašo kožo in kožo vašega malčka prijaznejše, predvsem pa popolnoma varne in učinkovite.

– Ne izsušujejo vaše kože.

– Sestavine niso bile nikoli izpostavljene pesticidom ali katerimkoli drugim umetnim in sintetičnim gnojilom.

– Sestavine in vsi postopki so tako prijaznejši do okolja in narave.

– Ekološka pridelava izpušča manj toplogrednih plinov od neekološke pridelave, kar pomeni lepšo in bolj zdravo prihodnost za vašega malčka.

Vsi naši izdelki nosijo najstrožji certifikat v organski kozmetiki, certifikat Soil Association. Striktna pravila postavljena v okviru tega certifikata zagotavljajo stroge postopke pridelave in predelave, skladiščenja in uporabe sestavin, prav tako pa zagotavlja, da so vse sestavine organskega izvora in ekološko pridelane.

Zakaj iz “pravične trgovine”?

V naših izdelkih se trudimo uporabljati sestavine pravične trgovine, kjer se le da, ter tako podpirati razvoj pravične trgovine. Prav tako so vsi naši izdelki tudi certificirani s strani FairTrade organizacije.

Fair Trade pomaga šibkejšim proizvajalcem iz držav v razvoju (predvsem iz Afrike, Latinske Amerike in Azije), ter jim zagotavlja boljše pogoje dela in prodaje, pošteno plačilo ter spodbuja k trajnostnemu razvoju.

Vzemimo za primer karitejevo maslo, ki ga uporabljamo v naših Nappy balmih. Karitejevo maslo je narejeno v Gani, s strani Akoma Co-operative Multipurpose Society, ki predeluje oreščke nabrane v Bolgotangi, vzhodni regiji Gane. Tu Fairtrade pomaga prebivalcem vasi Pisi-Namogo, pri njihovem šibkem ekonomskem statusu.

Družbena odgovornost – dobrodelnost

Organic Monkey je zavezan k podpori dveh organizacij, ki sta nam še posebej pri srcu – Sparks, organizacija za otroke, ki se ukvarja z bolezensko problematiko in raziskovanjem le-te, ter Monkey World, zavetišče in rehabilitacijski center za primate.

Sparks

Organizacija blizu našim srcem je organizacija Sparks, ki raziskuje in pokriva področje znanstvenih raziskav in preiskav v pediatriji. Pred davnimi leti, ko se je organizacija Sparks šele poskusno ukvarjala z ohlajanjem telesa in možganov pri novorojenčkih s prirojeno asfikcijo, je takšna žalostna usoda doletela tudi Forresta, sina Heidi, so-ustanoviteljic podjetja Organic Monkeys. Ob rojstvu je bil Forrest 30 minut brez kisika in umetno hlajenje možganov in telesa mu ni le rešilo življenja, temveč ga je tudi obvarovalo pred trajnimi in kasnejšimi resnejšimi poškodbami možganov ter cerebralno paralizo.

Zato imamo z našo podporo tej čudoviti organizaciji občutek, da jim na nek način vračamo in še vedno izkazujemo neizmerno hvaležnost.

Monkey World

Monkey World, reševalni center za primate, se skupaj z vladami širom sveta trudi v boju proti nelegalnemu tihotapljenju primatov, predvsem iz celin Afrike in Azije. Zlorabljenim in zanemarjenim opicam najdejo njihove naravne domove in jim omogočijo socialne stike z vrstniki njihove skupine. Tudi pri Organic Monkey so posvojili dve opici, Pacota in Kukija ter jima s finančno pomočjo omogočili njuno nemoteno bivanje, kakršnega si zaslužita na našem čudovitem planetu, v OrCi pa bomo še v tem mesecu posvojili eno od opičjih družin in tako tudi sami poagali k boljšemu jutri za te čudovite živali.

Prav tako se pripravlja omejena izdaja kozmetičnih izdelkov, katerih sredstva bi bila v celoti namenjena organizaciji Monkey World.

Recikliranje

Po svojih najboljših močeh se trudimo, da pri vsem našem delu pazimo tudi na naš planet. Uporabljamo že reciklirano steklo in zamaške, prav tako na naše etikete printamo s tintami na vodni osnovi.

 

ZAKAJ IZBRATI GOZDNO VILO
CERTIFIKATI IN NAGRADE
certifikati-02


SI STARS D.O.O.
Zadobrovška cesta 96,
1260 LJubljana-Polje, Slovenia
IBAN: SI56 0510 0801 5576 640
info@gozdnavila.siO NAS
Gozdna vila je otrokom, naravi in živalim prijazna otroška trgovina s čudovitimi izdelki. Na voljo so vam pisana oblačila iz organskega bombaža, naravne šolske potrebščine, otroške stekleničke, copatki, igrače in drugi okolju prijazni izdelki.


POVEŽITE SE Z NAMI


Top